Termeni si conditii

Site-ul www.coffein.ro denumit in continuare “coffein.ro”, este detinut si administrat de Activ Food Expres S.R.L., CUI: RO 22530652,  J05/2536/2007, cu sediul in Oradea, Str. Traian Lalescu nr. 45, punct de lucru: Str. Primariei nr. 23  Tel.: +40746 219 218, email: cafea@coffein.ro.

Navigarea pe site-ul coffein.ro si efectuarea de comenzi echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre client.

coffein.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de utilizare, fara niciun fel de notificare in prealabil.

Definitii

Utilizator – orice persoana care viziteaza site-ul coffein.ro

Client - persoana fizica sau persoana juridica care efectueaza o comanda pe site-ul coffein.ro.

Produse si Servicii - orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Clientului.

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si Servicii si sa faca plata acestora.

Vanzator – Activ Food Expres S.R.L., CUI: RO 22530652,  J05/2536/2007, cu sediul in Oradea, Str. Traian Lalescu nr. 45, punct de lucru: Str. Primariei nr. 23  Tel.: +40 746 219 218, email: cafea@coffein.ro.

Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si Serviciile iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii.

Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

Drepturi de proprietate intelectuala

Continutul site-ului coffein.ro: imagini, texte, software, drepturi de proiectare, marci inregistrate, este integral proprietatea Vanzatorului si a furnizorilor si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acord a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Garantii si exonerarea de raspundere

Vanzatorul nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, Vanzatorul fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. Vanzatorul nu este raspunzatoar de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

Informatiile incluse pe coffein.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului la adresa cafea@coffein.ro, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse.

Preturile

Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie aferente. Preturile de livrare sunt afisate in cadrul fiecarei comenzi.

Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului coffein.ro sunt exprimate in Lei si contin T.V.A. in procent de 9%, respectiv 20%.

Comanda

Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar ar putea suporta consecintele acestor erori (Comanda intarziata, transmisa gresit etc).

Vanzatorul nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declara de acord ca un reprezentant coffein.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre Parti (telefon) pentru confirmarea personala a Comenzii.

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, Vanzatorul nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre Client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

In anumite situatii si pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. In aceste situatii Vanzatorul va anunta Clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

Contractul se considera incheiat intre Client si Vanzator in momentul primirii de catre Client de la Vanzator, prin intermediul postei electronice (email) a notificarii de expediere a Comenzii.

In cazul in care un produs comandat de catre Client nu poate fi livrat de catre Vanzator, Clientul va fi informat asupra acestui fapt si in cazul platii in avans se va returna in contul Clientului contravaloarea produsului, in termen de maxim 7 zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Clientul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

Facturare si plati

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Plata se poate face prin transfer bancar sau in sistem ramburs la momentul primirii coletului. In cazul platii prin transfer bancar, comanda fi expediata numai dupa primirea confirmarii executarii transferului bancar.

Returnarea produselor

Pentru a returna un produs va rugam sa ne contactati la numarul de telefon +40 746 219 218 sau la cafea@coffein.ro.

Conditii de returnare a produselor

Se pot returna doar produse nealimentare (precum aparatele de cafea), care nu au fost folosite sau utilizate in orice fel in maxim 14 zile calendaristice de la data livrarii.

Costurile aferente transportului pentru retur revin Clientului.

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garantie etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu Vanzatorul).

In conformitate cu legea in vigoare, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada (perisabile) ori deteriora rapid. Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set.

In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este returnata integral, clientul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorata si nedesigilata.

Termene de returnare a banilor

Pentru retururi integrale de comenzi, Clientul primeste banii aferenti produselor returnate si costul transportului achitat initial in interval de 14 de zile calendaristice de la data la care Vanzatorul este informat de catre client cu privire la decizia acestuia de a returna produsele.

Dreptul de retragere

In conformitate cu Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Clientul are urmaroarele drepturi si obligatii referitoare la retragerea din contractul incheiat la distanta:

Clientul are dreptul ca, inainte de expirarea perioadei de retragere, sa se retraga din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client.

Clientul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Vanzatorul va rambursa Clientului contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii facute de catre Client catre Vanzator in ceea ce priveste decizia de retragere din contract.

Vanzatorul va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat.

Conform legii sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract anumite bunuri si servicii inclusiv bunurile susceptibile a se deteriora sau expira rapid.

Exercitarea dreptului de retragere

In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, in cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul se obliga sa returneze suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii de catre Client in ceea ce priveste deciziei sa de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

  • pentru Comenzile achitate cu ordin bancar sau ramburs: : prin virament bancar

Clientul va informa Vanzatorul in ceea ce priveste intentia sa de retragere din contract in scris sau prin email la cafea@coffein.ro

Politica de confidentialitate

Informatiile de orice natura furnizate de catre Client Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului.

Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

Cookies

Acest website foloseste cookie-uri proprii si de la terti pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Navigand pe acest website, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Un "Internet Cookie" (termen cunoscut si ca "browser cookie" sau "HTTP cookie" sau pur si simplu "cookie" ) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser. Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt retinute o data ce utilizatorul a parasit website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website ('cookie-uri permanente'). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

  • Cookie-uri de performanta a site-ului
  • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
  • Cookie-uri de inregistrare
  • Cookie-uri pentru publicitate
  • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Inregistrarea ca Utilizator

Pentru crearea unui cont pe site-ul coffein.ro, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida. Vanzatorul poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca a utilizat informatii neconforme cu realitatea sau foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale.

La plasarea primei comenzi pe site-ul coffein.ro se va creea automat un cont de Utilizator pentru Client pe baza adresei de email furnizate si o parola generata aleator. Utilizatorul va putea accesa contul sau pe coffein.ro folosind aceste date de autentificare. Parola poate fi schimbata oricand de catre Utilizator. La cererea expresa a Utilizatorului si fara solicitarea unui motiv, Vanzatorul poate sterge contul Utilizatorului.

Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Legea aplicabila

Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente.

Frauda

Crearea de conturi multiple folosind pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al campaniilor si al site-ului in general, este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.

Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi dar fara a se limita la: accesarea datelor Clientilor coffein.ro, alterarea continutului site-ului, incercarea de afectare a performantelor serverelor coffein.ro, deturnarea continutului livrarilor catre terti etc) vor fi pedepsite conform legii penale.

Alte prevederi

Daca una sau mai multe prevederi al prezentului set de termeni si conditii de vanzare sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, anumite prevederi nu vor fi aplicate si Partile se vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale.

In calitate de Client si Utilizator prin folosirea site-ului coffein.ro declarati ca sunteti de acord in totalitate cu acest set de termeni si conditii.