Despre noi

Prezentă pe piaţa orădeană din 2006, magazinul coffein.ro şi prăjitoria SemiramiS vine în întâmpinarea aşteptărilor clientelei orientată spre produse exclusiviste, a celor pentru care luxul este o dimensiune a vieţii cotidiene.

 

Firma noastra, Activ Food Expres SRL este importator şi distribuitor al renumitelor cafele arabica de origine controlată, atât de apreciate de adevăraţii cunoscători. Denumirea de cafea de origine controlată (Specialty Coffee) este utilizată pentru cafeaua gourmet, încadrată la Bursa Cafelei din New York .

 

Dacă 10 % din producţia mondială de cafea este premium, doar 1% din întreaga producţie este cafea de origine sau gourmet. Acesteia i se cunoaşte provenienţa (regiunea şi cultivatorul), calitatea, varietatea din care face parte, altitudinea la care a fost cultivată. De obicei, este recoltată manual şi este foarte riguros selecţionată.

 

Alături de soiul şi originea cafelei, procesul de prăjire întregeşte buchetul de arome evidenţiindu-i calităţile şi făcând distincţia între sortimente.

Dacă în mod obişnuit o cafea achiziţionată din supemarket este prăjită şi ambalată de câteva luni, interval în care produsul îşi pierde semnificativ din calităţi, cafeaua SemiramiS este proaspăt prăjită, măcinată la cerere şi ambalată în cantitatea solicitată. Mai mult, cumpărătorul poate să viziteze încăperea în care se realizează prăjirea iar cafeaua va fi măcinată şi ambalată în prezenţa lui.