

Cafea prajita, boabe 100% arabica India Plantation AA Bababudan.
Prajire medie
Cantitate: 500 g
Cafeaua din India prezinta caracteristici similare cu cafeaua din Indonezia, in special cu Java Arabica. Are un corp plin, dar cu o aciditate asemanatoare cu o cafea de calitate dinGuatemala. Aromele picante si fine din cafeaua India pot include note de nucsoara, cuisoare, piper si nucsoara si posibil indicii de fructe tropicale. Cultivarea acestei cafele de calitate se face in muntii Bababudangiri in districtul Chikkamagaluru, aproximativ la 1400 de metri deasupra nivelului marii. Desi pare neobisnuit pentru o fosta colonie britanica, India are o cultura a cafelei foarte veche si puternica. In aceasta tara consumul de cafea este mult mai mare decat a ceaiului. Pana in prezent, tara se afla printre cei mai mari producatori de cafea din lume. Toate cafeaua din India este cultivata in umbra. Acest lucru aparent nesemnificativ are o mare importanta: cafeaua creste sub umbra vegetatiei native, obligand astfel sa respecte mediul si ecosistemul local. In comparatie cu productiile mari industriale, unde se urmareste o maturizare mai rapida a coacerii, desfrisand vegetatia nativa, umbra permite o maturizare mai lenta si lasa fructele sa se imbogateasca cu aromele din mediul inconjurator dar fara sa incalce integritatea aromelor cafelei.
... despre cafeaua „arabica” Cafeaua arabica este cultivata la altitudini mari, boabele sunt mai tari in comparatie cu boabele altori soiuri, gustul cafelei fiind mai fin si mai aromat. Este important de stiut ca nivelul de cofeina al acestei cafele este de trei ori mai mic decat al cafelei robusta. Astfel consumatorul are impresia ca bea o cafea mai tare datorita faptului ca are o aroma mai rafinata si un gust mai intens. Concentratia redusa de acizi permite consumarea ei si de catre persoanele cu probleme gastrice. Gustul cafelei arabica persista mult timp dupa consumare.