

Cafea prajita, boabe 100% arabica Nicaragua Red Caturra.
Prajire medie
Cantitate: 500 g
Cafeaua din Nicaragua are caracteristicile tipice a cafelelor din America Centrala in general, desi este mai blanda in aciditate decat majoritatea celorlalte cafele din America Centrala. Este o cafea prelucrata cu procedura umeda, cu un corp mediu spre plin si o aciditate inca distincta, usoara. Ofera arome subtile bogate, dulci si echilibrate, ca un buchet de alune, care prezinta de multe ori note de vanilie.
... despre cafeaua „arabica”
Cafeaua arabica este cultivata la altitudini mari, boabele sunt mai tari in comparatie cu boabele altor soiuri, gustul cafelei fiind mai fina si mai aromata. Este important de stiut ca nivelul de cofeina al acestei cafele este de trei ori mai mic decat al cafelei robusta. Astfel consumatorul are impresia ca bea o cafea mai tare datorita faptului ca are o aroma mai rafinata si un gust mai intens. Concentratia redusa de acizi permite consumarea ei si de catre persoanele cu probleme gastrice. Gustul cafelei arabica persista mult timp dupa consumare.