

Cafea prajita, boabe 100% arabica Etiopia Yracheffe.
Prajire medie
Cantitate: 500 g
Este cunoscuta pentru aroma dulce cu corp mediu cafeaua Yirgacheffe are o aroma putin picanta. Cultivarea la o altitudine intre 1700 si 2000 de metri si procesarea umeda ii da niste arome foarte fine. Este cea mai distinsa cafea cultivata in sudul Etiopiei, o regiune cunoscuta pentru cafelele sale fine. Are o aciditate curata si o complexitate de note florale in aroma, uneori, cu un indiciu de nuca de cocos prajit. Postgustul este vibrant si prezinta arome de fructe de padure sau nuante de vin.
... despre cafeaua „arabica”
Cafeaua arabica este cultivata la altitudini mari, boabele sunt mai tari in comparatie cu boabele altori soiuri, gustul cafelei fiind mai fin si mai aromat. Este important de stiut ca nivelul de cofeina al acestei cafele este de trei ori mai mic decat al cafelei robusta. Astfel consumatorul are impresia ca bea o cafea mai tare datorita faptului ca are o aroma mai rafinata si un gust mai intens. Concentratia redusa de acizi permite consumarea ei si de catre persoanele cu probleme gastrice. Gustul cafelei arabica persista mult timp dupa consumare.