

Cafea prajita, boabe 100% arabica Uganda Washed Bugisu AA.
Prajire medie
Cantitate: 500 g
Este adevarat ca tara de origine a soiului Robusta este Uganda, insa aici se cultiva si cafele Arabica. Cultura cafelei Arabica a fost introdusa in Uganda de britanici, la inceputul secolului trecut. Plantatiile de cafea Arabica sunt limitate, cultivarea facandu-se pe suprafete mici. Zonele de cultivare sunt la o altitudine de la 1400 la 2100 de metri. Aici solurile sunt vulcanice, sezonul de recoltare incepe in luna septembrie si se termina in luna februarie. Cafeaua Bugisu este cultivata in estul Ugandei, la granita cu Kenya, In zona vulcanului Elgon, care este un vulcan stins. Ultima data a erupt in urma cu 3 milioane de ani. Cafeaua Bugisu este o cafea Wugar (Washed Uganda Arabica) de tip AA, asta inseamna ca este prelucrata prin spalare cu apa, si apoi sortata astfel incat dimensiunea boabelor sa depaseasca sita (screen) 17.
... despre cafeaua „arabica”
Cafeaua arabica este cultivata la altitudini mari, boabele sunt mai tari in comparatie cu boabele altor soiuri, gustul cafelei fiind mai fina si mai aromata. Este important de stiut ca nivelul de cofeina al acestei cafele este de trei ori mai mic decat al cafelei robusta. Astfel consumatorul are impresia ca bea o cafea mai tare datorita faptului ca are o aroma mai rafinata si un gust mai intens. Concentratia redusa de acizi permite consumarea ei si de catre persoanele cu probleme gastrice. Gustul cafelei arabica persista mult timp dupa consumare.
S-ar putea sa-ti placa